středa 6. dubna 2016

Movie Journal #3

Tenhle měsíc jsem se stihla kouknout na pár filmů začátkem března a pak již vůbec, protože jsem měla hodně velký fofr v práci. Prohlédněte si mojí březnovou Top 5 a budu ráda, když mi v komentářích sdělíte jestli Vás nějaký ze zmiňovaných filmů zaujal.

Beyond the Lights
2014, USA
Režie: Gina Prince-Bythewood
Noni je hudební objev a právě získala cenu Billboard, ale přes tento úspěch se pokusí o sebevraždu. Zachrání ji mladý policista Kaz. Dvojice se postupně sbližuje a nakonec je to Kaz díky kterému se Noni dokáže osvobodit a dělat po čem touží ona a ne její okolí.


Copenhagen/Kodaň
2014, Kanada/USA/Dánsko
Režie: Mark Raso
Po pár týdnech cestování po Evropě dorazí William do Kodaně, rodiště svého otce, kde má v plánu vypátrat svého dědu. Seznámí se tu s mladou dívkou, které ještě ani nebylo patnáct a společně se vydávají pátrat po Williamovi dědovi, mezitím se do dívky nevyspělý William zamiluje. Film mě celkem bavil, krásné prostředí, hezká hudba, příjemní hlavní představitelé, prostě milý film.


Little Women/Malé ženy
1994, USA
Režie: Gillian Amstrongb
Dle mého opravdu povedená adaptace velmi známého románu."60. léta minulého století. Starosvětské městečko Concord v Massachusetts. Paní Marchová žije šťastně ve svém malém domku se čtyřmi dcerami, přestože rodinu po otcově odchodu do občanské války tíží chudoba. Nejde jen o to, udržet se nad vodou, důležité je zachovat si smysl pro humor i sebeúctu a doufat v lepší budoucnost. Dcery paní Marchové však nejsou ledajaké. Nejstarší, krásná Meg, už potajmu myslí na vdávání, energická Jo touží po kariéře spisovatelky, tichá Beth utápí svou melancholii v hudbě a nejmenší Amy váhá mezi dětskými sny o bohatém ženichovi a malířskou paletou. Náhoda nakonec zamíchá karty osudu docela jinak než by Jo dokázala vymyslet v nejdivočejším ze svých literárních pokusů."(oficiální text distributora).


The Dreamers/Snílci
2003, Francie/VB/Itálie
Režie: Bernardo Bertolucci
Hlavní postavy: dvojčata jejichž vztah se zdá být více než pouze sourozenecký + nesmělý student z Spojených států. Děj: filmové a erotické hry sourozenců do kterých se připojí i mladý student. Tak asi takto bych to shrnula, Bertolucciho mám ráda, jeho filmy jsou prostě jiné a hlavně jiné v tom než na to normálně koukám, Pokud nejste puritáni:), doporučuji.


Very good girls
2013, USA
Režie: Naomi Foner
V hlavních rolích se představí Elizabeth Olsen a Dakota Fanning. Talentované mladé herečky zde hrají kamarádky, které se zakoukají do stejného chlapce, jak jinak.:) Film je nenucený a velmi příjemný a vypráví nejen o první lásce, ale také o dospívání, rodině a přátelství.

4 komentáře:

  1. Videla som len dreamers, silný film :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíce mě zaujaly první dva filmy a ten poslední, na ně se určitě podívám :) Zbylé dva filmy asi nejsou úplně mým stylem :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Dreamers mam rada :) Male zeny jsou klasika! A zbytek neznam, takze se necham inspirovat :)

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat